EDİNBURGH KALESİ ve KALEDEN YAPILAN TOP ATIŞI

0
264

Edinburgh kalesi diğer adıyla Castle Rock. 350 milyon yıl önce faaliyette olan sönmüş bir volkanın bacasının üstüne, M.S. 600 yıllarında kurulmuş olan kale, Royal Mile’ın en başında bulunuyor.

Girişinde kocaman bir kapı var: Gate House. İçeriye girdiğinizde bir avluda bulacaksınız kendinizi. Burada minik minik hediyelik eşya dükkanları görebilirsiniz ve bileti de buradan alıyorsunuz.

biletimizi aldıktan sonra içeride bir kapı daha bulunmakta; Portcullis Gate. Buradan da geçtikten sonra; savaş zindanları (French prisons), Aziz Margaret Şapeli (St. Margaret’s Chapel), Kraliyet sarayı (The Palace), Taç odası (Honours of Scotland), Savaş anıtı (Argyle Battery), gibi birçok yer mevcut. Hiç acele etmeden, tadına vararak güzelce gezin, o dönemlerde olduğunuzu düşünün.

Pazar günü hariç her gün öğlen saat 13:00’da top atışı yapılıyor; One C’lock Gun deniliyor. Kale her gün 09:30 ile 17:00 arası açık. Bilet fiyatı 15pound.

Kaleden top atıldığında bu tepedeki top yukarıya doğru yükseliyor Sonra top tekrar aşağıya iniyor. Top Gemiciler için saatin 13:00 olduğunu haber vermek için ateşleniyor.(BBC)

Bir Cevap Yazın