NASA YARIM TONLUK GÖKTAŞININ TEKSAS’A DÜŞMÜŞ OLABİLECEĞINI AÇIKLADI

0
126

NASA YARIM TONLUK GÖKTAŞININ TEKSAS’A DÜŞMÜŞ OLABİLECEĞINI AÇIKLADI

Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı NASA, Teksas eyaletine yarım tonluk bir göktaşının düşmüş olabileceğini açıkladı. Polis şefi ise yaptığı açıklamada, göktaşının Teksas’ın McAllen şehrinde paniğe yol açtığını bildirdi.

NASA tarafından yapılan yeni bir açıklamaya göre, 453 kilogram ağırlığındaki bir göktaşı geçtiğimiz çarşamba akşamı ABD’nin Teksas eyaletine düşmüş olabilir. 15 Şubat günü Teksas eyaletinin McAllen şehri yakınlarına atmosferde yanarak yeryüzüne doğru düşen ateş topu paniğe yol açtı. ABD uzay ajansı, söz konusu raporları incelediklerini açıkladı.

Uzay ajansı, şimdiye kadar düştüğü tahmin edilen cisimle ilgili bölgede herhangi bir yaralanma ya da maddi hasar olduğuna ilişkin bir geri bildirim almadıklarını ifade etti.

TEKSAS’TA PANİK

Geçtiğimiz hafta Teksas eyaletinde göktaşı paniği yaşanmıştı. McAllen şehrinde yaşayan pek çok sakin, gece gökyüzünde kayan bir cisim gördüklerini söyledi. Mission Polis Şefi Cesar Torres de basın açıklamasında gökyüzünde görünen kayan cismin kentte panik havası oluşturduğunu belirtti.

NASA 453 KG DEDİ

NASA’dan bir araştırma ekibi ilgili cismin ne olduğunu inceledi. Raporlara ve analizlere dayanarak cismin muhtemelen 60 santimetre çapında ve yaklaşık 453 kilogram ağırlığında bir meteorit olduğunu buldular.

Uzay ajansı, “Meteoroloji radar görüntülerindeki işaretlerin yanı sıra göktaşının giriş açısı ve hızı, doğal olarak meydana gelen diğer meteorit düşüşleriyle tutarlı” şeklinde bir değerlendirme yaptı.

Yere ulaşan göktaşı parçaları meteorit diye adlandırılırken, uzmanlar radarların ve diğer verilerin analizine dayanarak uzay taşından gelen parçaların ‘yere ulaştığını’ söyledi.

Meteoritin muhtemelen 450 kilogramdan fazla bir gövde ağırlığına sahip olduğu ancak Dünya atmosferine yüksek bir hızda girdiği için yandığı ve geriye sadece daha küçük parçalarının kaldığı düşünülüyor. Bu nedenle, NASA, meteoritlerin hızla soğuduğunu ve genellikle halk için bir risk oluşturmadığını vurguluyor.

Bir Cevap Yazın