HENÜZ 10 YAŞINDA VE YAPTIĞI TABLOLAR YÜZ BİNLERCE DOLARA SATILIYOR! “BAZEN BÜYÜKLER OLAYI ANLAMIYOR”

0
150

Sanat dünyası genç dahilere alışkın. Ancak 10 yaşında olup da tablolarını yüz binlerce dolara satan yetenekler çok sık karşımıza çıkmıyor. Yakın zamanda onlara bir yenisi eklendi.

Peki bu “küçük Picasso” sanat dünyasında kalıcı olabilecek mi yoksa bazı akranları gibi kısa sürede unutulup gidecek mi?

Modern Sanat camiası genç yeteneklere alışkın ancak Andres Valencia bu kavramı bir adım daha ileri taşımış durumda. Zira “genç dahi” ve “küçük Picasso” diye anılan Andres, henüz sadece 10 yaşında!

Andres, geçtiğimiz yıl pek tanınmayan bir isimken bir anda bir sanat fenomenine dönüştü. Art Basel Miami Beach’te görücüye çıkan sürrealist tabloları, Tommy Mottola ve Jessica Goldman Srebnick gibi varlıklı koleksiyoncuların favorileri arasına girdi.

Bunun üzerine Haziran ayında SoHo’da bulunan Chase Modern Sanat Galerisi’nde bir solo sergi açtı. Galeriden yapılan açıklamada, sergideki 35 tablonun tamamının 50 bin ile 125 bin dolar aralığındaki fiyatlarla alıcı bulduğu belirtildi.

Andres’in eserlerinden biri, Hong Kong’da düzenlenen Phillips de Pury müzayedesinde ek ücretlerle birlikte 159 bin dolara satıldı. Bir diğer eseri ise İtalya’nın Capri şehrinde yapılan bir hayır kuruluşu galasında 230 bin dolara alıcı buldu.

Bir Cevap Yazın